Din næste læseanbefaling? Hvad går jeg og læser

Folk spørger mig ofte efter anbefalinger til deres næste bog (altså, når de er færdig med mine, ellers ved de jo godt hvad jeg vil sige). Og jeg forstår bestemt godt at man tænker, at en forfatter er et godt sted af få sin næste læseanbefaling. Men den kedelige sandhed er, at som forfatter læser jeg nok færre bøger end den gennemsnittelige læser – ganske enkelt fordi, at jeg bruger min fritid på at skrive. Jeg får dog læst lidt, især i ferierne, og nedenfor har du en liste af det jeg har læst i løbet af 2023. Og man skulle tro at min liste bugner af krimier, men det er faktisk ikke tilfældet – for selvom jeg elsker krimier, så er det nemmere for mig at smide forfatter-kasketten og bare slappe af, hvis jeg læser noget helt andet. Desuden så prøver jeg at læse så bredt som muligt, for hele tiden at få ny inspiration.

Du er også velkommen til at følge mig på Goodreads, hvor jeg både rater og lister alle bøger jeg læser.

Læseanbefaling – Her en liste over de bøger jeg har læst i 2023

Blodmåne

Bloodmåne af Jo Nesbø

Nesbø har, synes jeg, helt tabt pusten. Harry Hole er en skygge af sig selv og nærmest ikke med i bogen. Plottet er kedeligt og gennemskueligt og et ellers potentielt spændende sideplot bruges til absolut ingenting. Jeg var bestemt ikke en fan af Kniv, men med den her så står jeg nok endegyldigt af Harry Hole-toget.

læseanbefaling

Knogler af Stephen King

King når han er noget nær allerbedst. Knogler er dvælende, langsom og næsten kvælende i sin opbygning. For nogle vil den nok være for langsom i sin start, men jeg elsker den.

Outsideren af Stephen King

King er faktisk en virkeligt dygtig krimiforfatter og den her er ingen undtagelse! Outsideren er meget klassisk King, med et twist af krimi og det virker som altid.

krimi

De døde hvisker i vinden af Tommy Thorsteinsson

Solid klima-krimi af min forfatterkollega fra Superlux. Om klimaforskeren der rodes ind i jagten på en brutal seriedrabsmand, der dræber i klimaets tegn.

Tvilling Yndling Grævling af Hella Joof

En underfundig kombination af selvhjælp og biografi, men vanvittig underholdende, sjov og indsigtsfuld.

Rottekongen af Pascal Engman

Rottekongen er den første Pascal Engman bog jeg læser. Jeg kastede mig over den, da jeg fandt den i min lokale Netto – mest fordi at bagsiden lød meget som den bog jeg lige har afleveret til forlaget. Heldigvis er der stor forskel på hvordan Engman og jeg tilgår emnerne. Men Rottekongen er bestemt et læs værd.

Alt er Fucked af Mark Manson

Jeg læste den på engelsk, hvilket jeg nok vil anbefale at man gør.

Kadavermarch af Dennis Jürgensen

Dennis Jürgensen er en af min barndoms store helte, og en af grundene til at jeg i dag er forfatter. Og Kadavermarch var en bog jeg slugte som ung, med kæmpe fornøjelse. Heldigvis holder den stadig og er i mine øjne lidt af en milepæl indenfor dansk gyserlitteratur.

Når tiden fortæller sandheden af Sandra Niebak

Interessant debutroman der leger med virkeligheden. Når tiden fortæller sandheden er et mix af spænding, drama og science fiction.

Jeg opdaterer naturligvis listen løbende. Husk at følge mig på Goodreads eller instagram.

Med venlig hilsen Henrik German

Læseanbefaling – en liste over mine bøger fra 2023

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *