Henrik German

Henrik German er født 1983 i Brande, Midtjylland.

henrik german
Min vision er at skrive romaner der bringer noget nyt til læseren. Hver bog skal føles som en oplevelse man ikke har prøvet før, noget der underholder og udfordrer. Og giver læseren lyst til at besøge bogen igen, for hver gang at finde noget nyt.
Henrik German

En forfatter der vil noget nyt

Jeg er ikke krimiforfatter, men en forfatter der skriver spændingsromaner, som mange nok vil kalde for krimier. Jeg har selv læst et utal af krimier og med tiden fundet genren for, i mangel af bedre ord, metaltræt. Med lidt for mange alkoholiserede livstrætte efterforskere, der skal jagte endnu en seriemorder i en mørk provinsby. Hvor de helt rigtige betegnelser for et kvælningsmærke og kvalmende beskrivelser af død og lemlæstelse er vigtigere end en original historie eller lysten til at skrive på en måde, der ikke var set utallige gange før. Eller sådan havde jeg som læser det i hvert fald.

Mine store litterære idol er Stephen King, manden der kan skrive fire hundrede sider om en borddug og stadig holde læseren fastlåst. Han er så abolut den forfatter jeg har læst mest af og som jeg altid kan vende tilbage til. Andre store inspiratorer tæller Jo Nesbø, Jussi Adler Olsen, Ken Follet og George R. R. Martin. Og så kan jeg ikke komme uden om Margaret Weis og Tracy Hickman, som var de forfattere der virkeligt sparkede min læselyst i gang som barn og ung – og som jeg stadig kan nyde den dag i dag. Og så kommer jeg ikke udenom Karen Blixen, som er en stor inspirationskilde til min måde at forme historier på, især det med historier i historierne og meta-lag, er jeg dybt betaget af – og det er heller ikke en tilfældighed at min debut har mange hyldester og referencer til hende.

Som ung drømte jeg om at skrive en fantasy roman, en drøm der stadig nok rumsterer et sted derinde et sted. Og måske gør jeg det en dag, hvis ideen er stærk nok. Men generelt er jeg ikke meget for genrekonventioner, der for mig mere virker som lænker for historien, der skal gøre det nemmere at afkode om en læser gider give sig i kast med den eller ej. Netop derfor blev min første roman en historie der lugtede meget af klassisk krimi, uden nogensinde at være det – for hvad ville der ske hvis man droppede opklaringen, og i stedet fokuserede på selve forbrydelsen? Og kan man skrive en roman om en forbrydelse, hvis man starter med at fortælle slutningen? 

 

 Her kommer mere tekst

0 .000+
E- og lydbogs kopier
0
romaner
0
Solgte romaner (tryk)
Første oplag udsolgt på et halvt år

Første oplag af "Når ilden kaster skygger" blev udsolgt på kun seks måneder.

Rekord på eReolen

På eReolen blev "Når ilden kaster skygger" den meste læst/lyttede roman fra Superlux i 2022.

Gode anmeldelser fra læserne

Læserne har givet "Når ilden kaster skygger" 4,29 ud af 5 på Goodreads

Podcasten har en høj rating

"i skyggen fra vi andre" har 4,8 ud af 5 på Apple Podcast.

April 2022

Debut med Når ilden kaster skygger

Min debutroman udkom i forbindelse med Krimimessen i Horsens.

Juni 2022

Podcasten starter

Da jeg brækkede armen i en ulykke, måtte jeg i en periode sadle om. Så da jeg ikke kunne skrive, valgte jeg at indtale en række af mine noveller. Og det blev til podcastserien “I skyggen fra vi andre.”

OKTOBER 2022

OKTOBER 2022

Når ilden kaster skyggers første oplag blev udsolgt på seks måneder. Næste oplag forventes klar december 2022.

December 2022

Rekord på eReolen

Når ilden kaster skygger blev forlagets mest læste/lyttede titel på eReolen i 2022

Februar 2023

Udenfor lands lov og ret

Min næste roman forventes at blive udgivet februar 2022